Robot composiet verdelers, Nederlandse kwaliteit

Robot composiet verdelers, Nederlandse kwaliteit
Robot Vloerverwarming BV

Robot composiet verdelers, Nederlandse kwaliteit

Met Robot composiet verdelers wordt een toekomstbestendige keuze gemaakt.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Met Robot composiet verdelers wordt een toekomstbestendige keuze gemaakt. Naast het feit dat met de Robot composiet verdelers zowel verwarmd als gekoeld kan worden, kennen deze verdelers een lagere hydraulische weerstand en een hogere isolatiewaarde dan stalen verdelers. Voor laag temperatuur systemen heeft Robot Vloerverwarming twee type composiet verdelers in het assortiment, de Solid en LTC (zonder pomp). Voor zowel hoog- als laag temperatuursystemen waarbij geen externe pomp aanwezig is, produceert Robot daarnaast de LTVC die voorzien is van een Wilo Para pomp.

Composiet is een goede isolator. De geïsoleerde luchtkamers (Robot LTC en Robot LTVC verdeler) en de geëxpandeerde polypropyleen schalen (Robot Solid verdeler) zorgen ervoor, in combinatie met het composiet materiaal, dat warmteverlies via de verdeler tot een minimum wordt beperkt. Bijkomend voordeel hiervan is dat de composiet verdelers bijna geen stralingswarmte afgeven, waardoor deze ook in ruimtes kunnen worden geplaatst waar de temperatuur niet te hoog mag oplopen. Denk bijvoorbeeld aan ruimtes waarin etenswaren worden opgeslagen.

Om deze statements te onderbouwen heeft Kiwa Nederland B.V. metingen uitgevoerd en op basis van de resultaten een verklaring afgegeven. Kiwa Nederland B.V. is de aangewezen onafhankelijke partij voor dit type onderzoek. De meetgegevens zijn geanalyseerd en vertaald naar een thermische energiebesparing. Op basis van deze Kiwa-verklaring, opgesteld in maart 2021, mogen we concluderen dat de Robot composiet verdelers circa 40% energie besparen ten opzichte van de onderzochte stalen verdelers van andere fabrikanten.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top