Installatie Vakdagen 2023 geslaagd de boeken in

Vorige week vond op 12, 13 en 14 september de 24e editie van Installatie Vakdagen plaats in Evenementenhal Hardenberg. Drie dagen lang werd er door leveranciers, distributeurs, fabrikanten en groothandels binnen de installatiebranche kennis gedeeld met installateurs en gebouwbeheerders over de nieuwste producten en technieken. Er werd gesproken over de uitdagingen bij onderhoud en renovatie van woning- en utiliteitsbouw en innovatieve oplossingen voor nieuwbouw. 6.603 professionals kwamen 178 exposanten bezoeken en zo’n 50% van deze exposanten heeft alweer geboekt voor volgend jaar. Hiermee gaat editie 2023 meer dan geslaagd de boeken in.

Irma de Hoon, Business Unit Director Building van Easyfairs, beschrijft afgelopen editie vol trots: “De hele installatiebranche loopt met zoveel vragen, zowel installateurs als gebouwbeheerders. Afgelopen editie heeft weer laten zien dat Installatie Vakdagen niet alleen relaties bij elkaar brengt, maar vooral het gesprek over de uitdagingen binnen de sector op gang brengt. Daarnaast is het fantastisch om te horen dat er op ons platform constructieve samenwerkingen tot stand komen, ook tussen exposanten. Dit bevestigt dat het event is wat we willen zijn: de plek waar product, techniek en oplossing samenkomen.”

Vragen, antwoorden en vergelijken

Uit de respons vanuit bezoekers en exposanten komt ook naar voren dat afgelopen editie van hoge kwaliteit is geweest. Eline Kuijsters, Marketing Event Manager, legt uit: “Je ziet dat bezoekers een duidelijk doel hebben: meer informatie vergaren. Ze willen antwoorden op vragen en graag goede vergelijkingen maken tussen verschillende producten. Dat we dit jaar 40 extra aanbieders op de beursvloer hadden die ze van (product)kennis konden voorzien, werd dan ook goed beoordeeld. We kregen een mooie 7,3 van de professionals die Installatie Vakdagen hebben bezocht. Daarnaast geeft 84% aan volgend jaar waarschijnlijk weer langs te komen.” Ook exposanten waren te spreken over de drie effectieve dagen in Hardenberg: “Ze bekroonden ons met een 7,4. Als organisatie doen we er alles aan om zowel bezoeker als exposant goed te servicen en dat werd opgemerkt.”

Studenten zijn de toekomst
Op de eerste dag werden ook studenten met open armen ontvangen. Deze editie bezochten maar liefst 487 toekomstige installatieprofessionals Installatie Vakdagen. De College Tour in samenwerking met Wij Techniek zorgde voor een perfecte kennismaking van mbo-studenten Installatietechniek met de wervelende installatiebranche. Kuijsters: “In grote getalen konden studenten onder begeleiding de beursvloer betreden en gerichte kennis opdoen bij exposanten. Zo werden de gesprekken op de stands inhoudelijk en werd er goed geproefd aan verschillende technieken én toekomstperspectieven. We zien dat dit een mooie manier is om studenten een stukje van hun toekomst te laten zien, maar ook om onze exposanten in contact te brengen met potentiële werknemers.”

Grote belangstelling zilveren editie

Volgend jaar zal Installatie Vakdagen voor de 25e keer georganiseerd worden in Evenementenhal Hardenberg. Meer dan 80 exposanten hebben zich tijdens het event afgelopen week alweer vastgelegd voor volgend jaar: “Het doet ons heel goed om te zien dat na al die jaren nog steeds zoveel groothandels, A-merken en challengers er meteen weer bij willen zijn”, aldus De Hoon. “Aangezien het een jubileum editie wordt, zal het een nog groter feest worden dan het altijd al is. Dit wil natuurlijk ook niemand missen!” Installatie Vakdagen zal in 2024 op 10, 11 en 12 september georganiseerd worden in Evenementenhal Hardenberg.

Nick Installatie Vakbeurs

Interesse in deelname 2024?

Nick de Vries
Senior Accountmanager
+31 (0)6 31 99 30 21
nick.devries@easyfairs.com

Deel dit bericht

Scroll naar top