Hybride, maar hoe dan?

De energietransitie in Nederland is in volle gang. Veel woningeigenaren willen deels of zelfs geheel van het gas af, mede ingegeven door de hoge gasprijs van de afgelopen tijd. Een hybride warmtepompinstallatie is op dit moment de meest toegepaste techniek om het gasverbruik in woningen terug te dringen en vanaf 2026 in meeste gevallen zelfs de nieuwe standaard. Dat bij een hybride warmtepompsysteem voor de installateur meer komt kijken dan alleen de warmtepomp ophangen is inmiddels wel bekend. Maar hoe zorg je ervoor, dat je niet voor verassingen komt te staan én dat de klant straks naar volle tevredenheid een stuk duurzamer woont? 

Bijna geen één woning is hetzelfde. Dat betekent, dat de installateur voor iedere aanvraag een aantal stappen moet doorlopen om ervoor te zorgen dat de klant straks een tevreden eindgebruiker is. Tijdens Installatie Vakdagen verzorgen we in samenwerking met Rensa Verwarming & Ventilatie een workshop over hybride installeren: Hybride, hoe dan? Hierin worden de  5 stappen besproken die aan de basis staan van een goed werkend hybride warmtepompsysteem en een tevreden klant.

In deze stappen wordt antwoord gegeven op de volgende vragen: Waar op te letten tijdens de opname? Hoe bepaal je het juiste vermogen en selecteer je de juiste componenten? Hoe koppel je hydraulisch in? Kunnen alle installatie onderdelen goed en juist geïnstalleerd worden? En als laatste en misschien wel de belangrijkste; wat geef je je klant mee qua verwachtingen van de installatie?

De workshop Hybride: hoe dan? is te volgen op woensdag 13 en donderdag 14 september a.s. om 13:30 uur op het Kennisplein van Installatie Vakdagen. Wil jij hieraan deelnemen? Registreer je dan alvast voor editie 2023.

Registreer je hier

Regel hier jouw ticket voor Installatie Vakdagen
op 12, 13 & 14 september 2023 in Evenementenhal Hardenberg.

Deel dit bericht

Scroll naar top