Westergasfabriek, Amsterdam | De Gashouder zonder gas?

Westergasfabriek, Amsterdam | De Gashouder zonder gas?
robatherm

Westergasfabriek, Amsterdam | De Gashouder zonder gas?

Hoe verduurzaam je een rijksmonument zonder iets te mogen aanpassen aan het uiterlijk en terwijl evenementen gewoon doorgingen.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De Westergasfabriek, één van de bekendste herbestemmingsprojecten in Nederland. Ooit gebouwd om de stad te verlichten, sinds 1992 een plek voor creatieve en culturele activiteiten.
De Gashouder is de trots van het cultuurdorp Westergas waarin sinds 2003 evenementen en festivals worden georganiseerd. Noodzakelijk onderhoud aan de gashouder was het startsein voor het verduurzamen van dit iconische bouwwerk. Een uitdagend project waarbij alle evenementen gewoon doorgingen en er aan het uiterlijk van het gebouw niets mocht veranderen.

Condensatieproblemen tijdens evenementen
De Gashouder organiseert verschillende typen evenementen. Van kleinschalige exposities tot grootschalige dance-events. De gasgestookte verwarming en het recirculeren van lucht zorgden vooral tijdens grote evenementen voor een slechte luchtkwaliteit en condensvorming. Het kon binnen letterlijk regenen van de condensatie. Niet alleen de bezoekers hadden hier last van, ook de constructie van het gebouw werd hierdoor aangetast.
Adviesbureau Idea werd door Projectontwikkelaar en deels eigenaar Millten Vastgoed, gevraagd op het gebied van installatietechniek mee te denken over de verduurzaming van het pand.

Lees verder: https://bit.ly/41SgCOy

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top