TVVL Kennismiddag

TVVL

Voor verdieping in het installatievak organiseert TVVL op donderdag 15 september een kennismiddag rondom de duurzame subthema’s van Installatie Vakbeurs.
Bereid jezelf voor met de laatste ontwikkelingen gepresenteerd door specialisten!

Donderdag 15 september

Spreker: Dick van 't Slot

Kennismiddag TVVL – Kansen en knelpunten voor toepassing warmtepompen

In deze kennissessie gaan we in op een aantal knelpunten en voorkomende fouten bij toepassing van warmtepompsystemen. De focus ligt daarbij niet zozeer op de fouten in de uitvoering, maar op fouten die al gemaakt worden in het ontwerp.

Donderdag 15 september
15:00 - 15:30 uur

Functie: Adviseur Energy
Organisatie: Adviesbureau DWA

De combinatie van steeds concretere duurzaamheidsambities en de stijgende energietarieven maken dat de aandacht voor warmtepompen groeit. Logisch, omdat warmtepompen kunnen bijdragen aan verduurzaming en verlaging van de energiekosten. Tegelijk blijkt ook in de praktijk dat de plaatsing van warmtepompen niet altijd vlekkeloos verloopt.
 
In deze kennissessie gaan we in op een aantal knelpunten en voorkomende fouten bij toepassing van warmtepompsystemen. De focus ligt daarbij niet zozeer op de fouten in de uitvoering, maar op fouten die al gemaakt worden in het ontwerp. Aspecten waar op ingegaan wordt, zijn:
  • Juiste ontwerptemperaturen voor toepassing warmtepompen;
  • Grootte van warmtepompen in relatie tot regelbaarheid en hybride opstellingen
  • Bodembalans bij bodemgekoppelde systemen.
Spreker: Dick van 't Slot
Patrick Dekkers

Kennismiddag TVVL – Het belang van koude in WKO

Hoe verschillen bijvoorbeeld de rendementen en Co2 besparingen van elkaar, wat bedoelt men eigenlijk met natuurlijk koelen en waar is in het onderhoud en beheer de winst te behalen?

Tijdens ons verhaal geeft Hydreco antwoord op deze vragen.

Donderdag 15 september
15:30 - 16:00 uur

Functie: Salesmanager
Organisatie: Hydreco B.V.

Europa maakt waarschijnlijk de ergste droogte in 500 jaar door, de gasprijzen schieten door het dak en per 1 januari 2023 moet ieder kantoorpand een minimaal energielabel C hebben. Ondertussen isoleren we onze gebouwen optimaal en verwerken we steeds meer glas in de gevels. Als gevolg raken we de warmte amper meer kwijt en gebruiken we in de tussenseizoenen zowel verwarming als koeling. Ons verhaal spitst zich toe op het toenemend belang van koude afname uit Warmte en Koudeopslag systemen. We maken de vergelijking met het gebruik van conventionele systemen. Hoe verschillen bijvoorbeeld de rendementen en Co2 besparingen van elkaar, wat bedoelt men eigenlijk met natuurlijk koelen en waar is in het onderhoud en beheer de winst te behalen?

Tijdens ons verhaal geeft Hydreco antwoord op deze vragen.

Spreker: Joop van der Voort

Kennismiddag TVVL – Nieuw verdienmodel voor PV panelen (voor woningen) Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE)

Donderdag 15 september
15:00 - 15:30 uur

Functie: Commercieel directeur
Organisatie: INNAX

Scroll naar top