Wilo-Stratos MAXO op grote schaal ingezet in nieuwbouw Penn Color
Wilo Nederland BV

Wilo-Stratos MAXO op grote schaal ingezet in nieuwbouw Penn Color

Wilo-Stratos MAXO op grote schaal ingezet in nieuwbouw Penn Color

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De wereld wordt duurzamer en Nederland loopt daar regelmatig in voorop. Neem Penn Color in Venray, waar de nieuwbouw voor de meest recente kleurstoffen-productielijn volledige gasloos werd uitgevoerd. Dat kon door onder meer zonnepanelen, warmteterugwinning en warmtepompen in te zetten. Voor de verwarming en koeling van het gebouw werd in nauwe samenwerking met installatiebedrijf Gebr. Janssen gekozen voor onze Wilo-Stratos MAXO, de eerste echte ‘smartpomp’ ter wereld. Deze combineert een hoge energie-efficiëntie met gebruiksvriendelijkheid voor duurzaamheid in optima forma.

Penn Color
In de wereld van kleurpigmenten is Penn Color een grote naam. Het internationaal opererende familiebedrijf is al meer dan 55 jaar actief met de productie van hoogwaardige masterbatches en geconcentreerde kleuradditieven voor de kunststofindustrie. De kleurnauwkeurige concentraten en pigmentdispersies worden in alle delen van de industrie ingezet, waaronder de verpakkings-, bouw-, behang- en vloerbedekkingsindustrie. Wereldwijd heeft het bedrijf vijf productielocaties, waaronder één in Venray.

Recent werd de productielocatie in Venray uitgebreid. Hierbij werd de nieuwbouw gelijk als kans voor een belangrijke verduurzamingstap gebruikt. Naast een nieuwe productiehal met drie productielijnen, waar kleurstoffen voor kunststoffen worden vervaardigd, omvat de nieuwbouw ook een R&D-faciliteit en kantoorruimtes. Daarbij biedt de nieuwe omgeving ook de mogelijkheid om ter plaatse te pre-engineeren. Zo kunnen tijdens klantgesprekken direct samples worden gemaakt en zijn klanten gelijk op de hoogte van de mogelijkheden van Penn Color producten. Het bedrijf onderscheidt zich hiermee op flexibiliteit en het vermogen om klanten maatwerk te leveren.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top