Wilo en Enapter ondertekenen intentieverklaring
Wilo Nederland BV

Wilo en Enapter ondertekenen intentieverklaring

Wilo en de elektrolyse-producent Enapter zijn een samenwerking aangegaan. De doelstelling van de samenwerking is mogelijke samenwerkingsterreinen op het gebied van waterstof definiëren en synergiën realiseren waarvan beide partijen kunnen profiteren.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wilo en de elektrolyse-producent Enapter zijn een samenwerking aangegaan. De doelstelling van de samenwerking is mogelijke samenwerkingsterreinen op het gebied van waterstof definiëren en synergiën realiseren waarvan beide partijen kunnen profiteren. We zien beiden vooral grote gemeenschappelijke mogelijkheden in projecten voor het opbouwen van een infrastructuur voor de productie en het transport van waterstof.

Wereldwijd wordt volop ingezet op waterstoftechnologie om op middellange en lange termijn actief het klimaat te beschermen. “In het kader van onze klimaatverplichtingen wordt voortaan ook waterstof als toepassingsgebied van groot belang geacht. Onze producten en oplossingen kunnen bij de productie, distributie en toepassing van blauwe en groene waterstof een essentiële bijdrage leveren,” aldus Oliver Hermes, bestuursvoorzitter en CEO van de Wilo Groep.

Enapter heeft 15 jaar ervaring op het gebied van waterstof, in het bijzonder van elektrolyse. De AEM is bovendien het eerste modulaire elektrolyse-apparaat dat groene waterstof in plaats van fossiele brandstof gebruikt. Momenteel wordt deze in Pisa, Italië geproduceerd. In de klimaatgemeente Saerbeck wordt op dit moment de Enapter campus gerealiseerd. Deze omvat een massaproductie-installatie en een onderzoekcentrum.

“Met Wilo hebben we een samenwerkingspartner gevonden, die onze duurzaamheidsdoelstellingen deelt,” zegt Sebastian-Justus Schmidt, oprichter en CEO van Enapter. “De Enapter campus moet met 100 procent hernieuwbare energie uit de omgeving werken. Op den duur moet de totale productiecyclus klimaatneutraal worden. In het ontwerp en uitvoering was en is het Wilopark een sterke inspiratie.”

Met de nieuwe samenwerking neemt de Wilo Groep concrete stappen om het thema waterstof te bevorderen. “Wilo en Enapter lopen hierbij samen voorop. Wij verheugen ons er vooral op, dat wij met Enapter een veelbelovende partner krijgen waarmee wij onze knowhow bij grote bouwprojecten kunnen delen”.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top