Wilo-CronoBloc-BL uitgebreid voor nieuwe uitdagingen
Wilo Nederland BV

Wilo-CronoBloc-BL uitgebreid voor nieuwe uitdagingen

Wilo-CronoBloc-BL uitgebreid voor nieuwe uitdagingen

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wilo breidde de serie drooglopende pompen Wilo-CronoBloc-BL uit. Hierdoor namen de mogelijke opvoerhoogten en capaciteiten van deze pompen aanzienlijk toe. Innovatieve ontwikkelingen hebben gezorgd voor lage kosten, een vereenvoudigde installatie en geoptimaliseerd onderhoud.

“Met de verstedelijking en modernisering van steden worden steeds hogere eisen gesteld aan het transport van water. Met name in de zogenoemde opkomende landen, zoals Rusland en China zijn in de steden producten nodig, die bijvoorbeeld ook op hogere verdiepingen de vereiste druk probleemloos leveren”, verklaart Kerstin Dieckmann, productmanager bij Wilo. “Wereldwijd zien we steeds vaker dat torenflats worden gebouwd met een hoogte van meer dan 150 m. In de technische ruimtes is bovendien slechts plaats voor compacte producten. De introductie van deze nieuwe pompfamilie speelt in op deze ontwikkelingen.”

Met motorgroottes tot 90 kW bestrijkt de CronoBloc-BL serie nu een veel groter bereik aan bedrijfspunten. Zo kan de klant vooraf een pomp kiezen die het best op de individuele eisen is afgestemd. De serie biedt bovendien de modernste pomphydrauliek dankzij speciaal op elkaar afgestemde waaiers, pomphuizen en spleetafmetingen. Daarmee brengt de serie de hoogste hydraulische rendementen binnen handbereik en blijven de levenscycluskosten gering.

Blokuitvoering voor gemakkelijk onderhoud
Behalve de uitvoering van het pomphuis met voeten voor een gemakkelijkere installatie is de CronoBloc-familie ook geoptimaliseerd voor onderhoud. Met ons “back-pull-out”-ontwerp en de cartridge-mechanische asafdichting kan de tijd voor onderhoud aanzienlijk worden verkort. Gewoonlijk is dit proces bij de grootste motoren en in omgevingen met beperkte ruimte uiterst moeilijk. Bij een vervanging van de mechanische asafdichting hoeft, dankzij de nieuwe blokuitvoering, de motor niet te worden uitgebouwd.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top