Radiatorventilator ClimateBooster heeft een nieuwe volautomatische toerentalregeling toegepast. Daarmee kunnen de ventilatoren slimmer schakelen bij wisselende aanvoertemperaturen.
De radiatorventilator is populair om het afgiftepotentieel van radiatoren te verhogen bij lage aanvoertemperaturen. De elektronica van de ClimateBooster is vernieuwd, zodat het nu nog beter anticipeert bij verschillende temperatuurregimes, bijvoorbeeld bij schakeling tussen warmtepomp en cv-ketel in een hybride installatie.
Convectie aanjagen
De radiatorventilator klik je onder een radiator: met de booster wordt de convectie in een radiator aangejaagd. Warmte lucht van lagere temperatuur kan zo verder een woning ingeworpen worden, zodat de bewoner meer comfort ervaart van een lage temperatuursysteem in het bestaande afgiftesysteem.
De techniek is populair bij huishoudens die verduurzamen, en blijkt ook bij monitoring van (hybride) warmtepompinstallaties, zoals het project HR-hybride, een effectieve comfortverhoger. De techniek claimt ruimtes sneller op te kunnen warmen en het vermogen van bestaande radiatoren in een ltv-toepassing op te kunnen krikken. De ventilator is echter ook effectief bij woningen die niet verduurzamen met een warmtepomp, maar die vanwege gasbesparing enkel de aanvoertemperatuur van de cv-ketel terugschroeven.
Moduleren
De ventilator kan moduleren wanneer de ruimte meer of minder convectie vraagt. Hoe lager hij moduleert, hoe minder geluid het apparaat produceert. Dit modulatieregime kan verstoord raken wanneer de aanvoertemperatuur van een verwarmingssysteem wijzigt. Dit kan ertoe leiden dat een ventilator terug moduleert wanneer een radiator ineens te maken krijgt met lagere aanvoertemperaturen, bijvoorbeeld wanneer een hybride installatie van ketelmodus in de warmtepompmodus gaat. De warmte wordt dan minder ver de woning in geworpen, en dat kan een gebruiker merken in comfort.