Pompen voor de futuristische metro van Dubai
Wilo Nederland BV

Pompen voor de futuristische metro van Dubai

Een snelle bevolkingsgroei en een snel groeiend aantal toeristen waren twee enorme uitdagingen voor de vervoersinfrastructuur van Dubai. Het antwoord van de stad op deze situatie is Dubai Metro, een metronetwerk zonder bestuurder.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Een snelle bevolkingsgroei en een snel groeiend aantal toeristen waren twee enorme uitdagingen voor de vervoersinfrastructuur van Dubai. Het antwoord van de stad op deze situatie is Dubai Metro, een metronetwerk zonder bestuurder. Meer dan 1.000 hoogrendementspompen van Wilo zijn ge├»ntegreerd in het systeem van de metro om een betrouwbare dagelijkse service te garanderen. In 2020 kreeg Wilo ook het contract voor de voorziening van de nieuwe uitbreiding van het project: “Route 2020”.

Dubai Metro is een volledig geautomatiseerd spoorwegnetwerk zonder bestuurder in de stad Dubai (Verenigde Arabische Emiraten). Met 75 kilometer spoor, 56 stations en 87 treinen is Dubai Metro ‘s werelds grootste treinsysteem zonder bestuurder. De Rode Lijn (bestaande uit 29 stations) rijdt tussen Rashidiya en UAE Exchange, langs de internationale luchthaven in Dubai en vervolgens verder naar Sheikh Zayed Road, de beroemdste snelweg van Dubai. De Groene Lijn met 20 stations loopt van Etisalat metrostation in Al Qusais naar Creek metrostation aan de andere kant van Dubai Festival stad. Beide lijnen lopen ondergronds in het centrum van de stad en op verhoogde viaducten in de andere delen van Dubai. In 2013 werd Dubai bekroond voor de World Expo 2020. Dit diende als basis voor het Route 2020-project – een nieuwe route die tot een spannende reis leidt. Het werd uitgebracht in de zomer van 2020. Het spoor strekt zich uit over 15 km (11,8 km verhoogd spoor en 3,2 km ondergronds spoor)en verbindt zeven stations!

Wilo als totale oplossingsleverancier
Om airconditioning, watervoorziening en de afvoer van afvalwater in elk van de 56 stations te garanderen, leverde Wilo drukverhogingssystemen, drukbehoudsystemen, koelwater- en dompelpompen. “De taak was niet alleen om de juiste producten voor de toepassingen te selecteren en te leveren, maar ook om te helpen bij de installatie en inbedrijfstelling over een periode van een jaar”, zegt Yasser Nagi, Group Sales Director, MENA & Managing Director VAE.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top