Duurzaamheid: Wilo boekt grote vooruitgang
Wilo Nederland BV

Duurzaamheid: Wilo boekt grote vooruitgang

De Wilo Groep bracht het Duurzaamheidsrapport 2022 uit. In het afgelopen jaar verminderde we onze CO2-uitstoot (Scope 1 en 2) met 17% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De Wilo Groep bracht het Duurzaamheidsrapport 2022 uit. Daarin documenteren we de voortgang van de implementatie van onze duurzaamheidsstrategie. In het afgelopen jaar verminderde we onze CO2-uitstoot (Scope 1 en 2) met 17% ten opzichte van het voorgaande jaar. Bovendien zijn nog twee vestigingen omgevormd tot CO2-neutrale productiefaciliteiten. Nu opereren alle Europese fabrieken CO2-neutraal. Wilo investeerde daarnaast aanzienlijk in zelf opgewekte elektriciteit door het installeren van nieuwe zonnepaneelinstallaties op drie locaties. Het groeipercentage in duurzame wateroplossingen bedroeg 12%.

“Het afgelopen jaar werd gekenmerkt door vele wereldwijde uitdagingen en onzekerheden, waarop multinationals zoals Wilo natuurlijk moesten reageren”, legt Oliver Hermes, President & CEO van de Wilo Groep uit. “Het is vooral in deze uitdagende tijden belangrijk dat politici, het bedrijfsleven en de samenleving langetermijnkwesties zoals klimaatactie niet uit het oog verliezen. Ons duurzaamheidsverslag toont ons succes hier aan”, vervolgt Hermes. “We boekten winstgevende groei in 2022. Tegelijkertijd boekten we grote vooruitgang bij het implementeren van onze duurzaamheidsstrategie. Daar mag de hele Wilo-familie trots op zijn.”

Concrete duurzaamheidsdoelen sturen de bedrijfsvoering van Wilo. De groep mikt op het verschaffen van schoon water aan 100 miljoen mensen per 2025. Daarnaast wil het de CO2-uitstoot verminderen met 50 miljoen ton. Zo wenst Wilo bij te dragen aan oplossingen voor de klimaatcrisis. “Onze producten en oplossingen zijn niet alleen zeer efficiënt, ze verplaatsen ook de vitale hulpbron water”, zegt Georg Weber, lid van de raad van bestuur en CTO van de Wilo Groep. “Dit maakt van Wilo een echt klimaatactiebedrijf”.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top