Amarex
KSB Nederland BV

Amarex

Nieuwe afvalwaterpompen met efficiënte hydrauliek

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

KSB introduceert een nieuwe reeks dompelpompen van de pompserie Amarex op de beurs Aqua NL. De toepassingsgebieden van de nieuwe pompen zijn afvalwater- en slibbehandeling alsmede het transport van regenwater.

De pompen kunnen media met langvezelige of vaste bestanddelen, gashoudende media, slib, tapwater alsook vuilwater verpompen. Als waaiers worden vrijstroomwaaiers (Fmax) of de nieuwe open tweekanaalwaaier D-max toegepast.

De klant heeft daarmee de keuze of hij een kleine hoeveelheid afvalwater met een grote(re) opvoerhoogte of een grote(re) hoeveelheid met een geringe(re) opvoerhoogte wil verpompen. Bij de Dmax-uitvoering is optioneel een zogenoemde D-flector leverbaar die nog beter beschermt tegen verstopping door vochtige doekjes. Verschillende materiaalvarianten en varianten aan seals garanderen dat de gebruiker een breed spectrum aan corrosieve en abrasieve media kan verpompen.

De verstoppingsbestendige constructie van de waaiers verlagen de onderhoudskosten ten opzichte van gebruikelijke uitvoeringen aanmerkelijk. Het hoge hydraulische rendement van de pompen in combinatie met de hoog efficiënte elektromotoren (IE3) zorgt voor lage stroomkosten tijdens bedrijf. De maximale opvoerhoogte van de pompserie ligt bij 42 meter en de maximale capaciteit bedraagt 320 m3/h.

Een milieuvriendelijke, niet toxische olievulling verzekert een duurzame smering van de mechanische asafdichting. Zoals bij dit type pompen gebruikelijk is, wordt de inbouw in de pompput uitgevoerd via een voetbocht. Een ruime keuze aan adapterklauwen laat ook het gebruik van voetbochten van andere producenten toe, zodat verandering van fabricaat zonder grote montagekosten mogelijk is. Voor het plaatsen van de pomp op de voetbocht, kan de gebruiker kiezen tussen een beugel- of draadgeleiding dan wel geleiding met een of twee geleiderails.

De pompen onderhoudsvriendelijk. Aan het eind van hun levenscyclus zijn nagenoeg alle verwerkte onderdelen te scheiden en te recyclen.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top