Installatie Vakbeurs steunt De Alpentocht

Honderden deelnemers wandelen, hardlopen of fietsen zich van 1 t/m 5 september weer in het zweet tijdens de Alpentocht om geld op te halen voor CliniClowns. Door corona werd er vorig jaar een alternatieve editie gehouden in Nederland, maar dit jaar voert de Alpentocht ‘gewoon’ weer naar de Alpen.

Val Thorens
Ieder jaar beklimmen de deelnemers een legendarische berg. Waar in 2018 nog de top van de Mont Ventoux en in 2019 de Col du Galibier werd bereikt, staat dit jaar in het teken van Val Thorens. Het hoogste punt van Val Thorens ligt op 3200 meter hoogte. De deelnemers van de Alpentocht komen onderweg 22 haarspeldbochten, uitdagende beklimmingen en spannende afdalingen tegen.

CliniClowns
Tijdens de Alpentocht leveren de deelnemers niet alleen een topprestatie, ze halen ook nog eens geld op voor het goede doel: CliniClowns. De CliniClowns brengen afleiding en plezier aan zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie. Dat doen ze zowel ‘live’ op gepaste afstand, als online op de CliniClowns App. Zo hoeven kinderen hun favoriete clown niet te missen als ze veel thuis zitten of als de CliniClowns niet in het ziekenhuis kunnen zijn.

 

Onvergetelijke ervaring
De deelnemers van de Alpentocht gaan allemaal op hun eigen manier op zoek naar sponsors. In 2018 wisten 340 deelnemers in totaal bijna 250.000 euro op te halen, in 2019 was dat zelfs 375.000 euro. Sommige deelnemers gaan al jaren mee met de Alpentocht. Niet alleen voor het goede doel; ook voor een onvergetelijke week. Ben je benieuwd hoe deelnemers de Alpentocht beleven? Laat je inspireren door de aftermovie van 2019! 

Wil je meer weten over de Alpentocht? Ga naar www.alpentocht.nl

Deel dit bericht

Scroll naar top