Veelgestelde vragen over Installatie Vakbeurs

Evenementen zoals beurzen zijn vanuit de overheid toegestaan, omdat deze evenementen in zogeheten doorstroomlocaties worden gehouden. Dat heeft de overheid nogmaals bevestigd in de persconferentie van 13 augustus j.l. Dat betekent ook dat Installatie Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg doorgaat. Hieronder beantwoorden wij de meest voorkomende vragen.

Installatie Vakbeurs Hardenberg

Gaan jullie een corona-controle uitvoeren?
Ja, wij hebben besloten dat we vanaf nu tijdens de beursdagen van onze events de corona-controle gaan uitvoeren middels de Corona Check App. Je krijgt toegang tot de beurs met één van onderstaande bewijzen:

Vaccinatiebewijs:
Volledige coronavaccinatie. Vanaf zaterdag 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig gevaccineerd bent. Voor het vaccin van Janssen geldt dat deze vanaf 28 dagen geldig is.

Herstelbewijs:
Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

Testbewijs:
Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor jouw bezoek aan de beurs. Hiervoor zijn alleen negatieve testbewijzen geldig waarbij je van de organisatie een certificaat ontvangt. Zelftesten vallen hier niet onder en geven geen toegang tot de beurs.

Iedere bezoeker dient over één van de bovenstaande bewijzen te beschikken, deze kan je laten zien door middel van een QR-code in de Corona Check App. De controle op het coronabewijs vindt plaats vóór de beursingang. Om de doorstroomsnelheid te bevorderen, willen we je verzoeken om het coronabewijs in combinatie met een geldig identiteitsbewijs bij de hand te houden.

Meer informatie over de Corona Check App is te vinden op www.coronacheck.nl. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met de helpdesk via 0800-1421 (gratis).

Het tonen van een ander bewijs (geel vaccinatieboekje of testbewijs) behoort ook tot de mogelijkheden.

Wij hebben besloten om dit per direct in te zetten, om zo onze bezoekers, exposanten en eigen medewerkers in een nog veiligere omgeving te kunnen ontvangen. Dit betekent overigens niet dat wij nu al af kunnen stappen van de maximale capaciteit en de 1,5 meter afstandsregel. Die blijven tot en met 19 september gehandhaafd.

De controle vindt plaats voordat de beursvloer betreed wordt. Afhankelijk van de locatie kan dat buiten het gebouw zijn (bijv. in een tent) of op een plek binnen, waar voldoende ruimte is om grote groepen in korte tijd te checken. Uiteraard zal met duidelijke bewegwijzering aangegeven worden waar je terecht kunt voor de controle.

Medewerkers van Easyfairs zullen vragen om een coronatoegangsbewijs en een geldig ID (rijbewijs, ID-kaart of paspoort). Het coronatoegangsbewijs kan uit de volgende onderdelen bestaan:

– Corona Check app: controle op volledige vaccinatie of recente negatieve test of herstelbewijs

– Geel vaccinatieboekje: controle op volledige vaccinatie

– Geldig testbewijs: negatief getest op corona (met een geldigheid van maximaal 24 uur). De test dient te zijn uitgevoerd door een organisatie die een certificaat uitgeeft. Zelftesten vallen hier niet onder en geven geen toegang tot de beurs.

De controle geldt voor iedereen die de beurs bezoekt:

– Bezoekers
– Exposanten (standcrew)
– Medewerkers van Easyfairs

Nee, omdat de bezettingsgraad tijdens die momenten laag is en 1,5 meter afstand houden zeer goed mogelijk is. Bovendien zorgen de openstaande deuren voor extra luchtcirculatie. Er wordt uiteraard wel toegezien op de 1,5 meter afstand.

Ja, de controle vindt iedere beursdag plaats. Ook als de beursvloer tussentijds verlaten wordt, wordt er opnieuw een controle uitgevoerd

De veiligheid van bezoekers, exposanten en eigen personeel is de allerhoogste prioriteit voor ons. We zijn ontzettend blij dat wij onze deuren weer kunnen openen, maar willen tegelijkertijd het risico op besmettingen zo laag mogelijk houden. Bovendien is een negatieve test slechts 24 uur geldig. Daarom is ervoor gekozen om een permanente corona-controle in te richten die te allen tijde doorlopen moet worden alvorens de beursvloer wordt betreed. Wij hopen op je begrip voor deze veiligheidsmaatregel.

Nee, zonder geldig coronatoegangsbewijs is het niet mogelijk om de beurs te bezoeken.

 

Ja, dat is verplicht. We willen van iedereen die de beursvloer betreedt, zeker weten dat dat veilig kan gebeuren. Om die reden checken wij of de gegevens op het Coronatoegangsbewijs matchen met de ID-gegevens.

Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht, maar wij stellen wel gratis mondkapjes beschikbaar aan degenen die het prettig vinden om deze te dragen. Ook zullen er op diverse punten op de beursvloer sanitizer stations geplaats worden zodat je naar wens je handen kunt desinfecteren. Verder zal er op iedere stand de mogelijkheid zijn om handen te desinfecteren. Daarnaast hebben wij in de afgelopen periode onze luchtbehandelingssystemen verder geoptimaliseerd. Dit helpt om de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken. Bovendien heerst er nu een nog gezonder en prettiger binnenklimaat in onze beurshallen.

Nee, geen enkel effect. Onze beurzen vinden plaats in een doorstroomlocatie en zijn daarom toegestaan.

De rol van een beurs is in veel opzichten erg belangrijk. Er zijn meerdere sectoren in Nederland die de negatieve gevolgen van de coronapandemie hebben ervaren. De Nederlandse overheid ziet beurzen daarom als de aanjagers van het herstel van de economie. Hier komen vraag en aanbod samen, worden de innovaties van morgen gepresenteerd en ontmoet zakelijk Nederland elkaar. Er zijn industrieën die tot 40 procent van hun jaarlijkse omzet realiseren op beurzen. Ook voor andere dienstverleners is een beurs onmisbaar, denk aan de standbouwers. Verder profiteert de lokale en regionale economie mee op het moment dat een beurs of evenement plaatsvindt, zoals hotels, taxidiensten en restaurants.

Wij hebben in de afgelopen periode een grootschalig onderzoek gedaan onder bezoekers van beurzen die dit najaar plaatsvinden. In totaal namen meer dan 6.000 respondenten hieraan deel. Hieruit bleek dat 90% van de bezoekers van plan is om dit najaar weer beurzen te gaan bezoeken.

Easyfairs Nederland volgt hierin de maatregelen vanuit de overheid.

Ja, de horeca op onze beurzen en evenementen is geopend. Ook hierin volgen wij de richtlijnen vanuit de overheid.

Nee, in geval van annuleren door de klant gelden de annuleringsvoorwaarden zoals opgenomen in de betreffende overeenkomst. Mocht Easyfairs zelf onverhoopt (moeten) besluiten tot annulering van een beurs of evenement, dan bekijkt Easyfairs van geval tot geval of het betreffende evenement kan worden verplaatst naar een nieuwe datum.

Je kan je inschrijven voor de nieuwsbrief van Installatie Vakbeurs, via deze weg houden we jou op de hoogte van de ontwikkelingen.

Scroll naar top